29.12.2006 - 12.08.2015

 

Søndag 9.8.2015 var en helt vanlig dag. Theon var med på tur og hadde det helt fortreffelig. Han spiste vanlig og hoppet frem og tilbake over grindene i hagen, alt var normalt.

Så tok jeg ut hundene ca. kl. 2100 på kvelden og Theon skulle gjøre fra seg. Satte seg ned og stupte fremover og ble liggende en god stund. Jeg fikk inn de andre hundene og gikk ut til godgutten igjen. Han lå fremdeles helt urørlig. Etter en stund våknet han og ble med inn. Jeg bestemte meg for at han skulle få sove sammen med meg. Jeg hadde tenkt å ligge på stua sammen med han, men da jeg gikk opp for å hente dyna, ble han med opp og da la vi oss oppe.
Neste morgen ser det ut til at han er iorden igjen. Det går greit ned trappa fra 2. etg., men så stupte han ned trappa ute og ble liggende i en forvridd stilling, jeg rettet han ut så han lå bra. Etter en stund var han oppe igjen og ville inn.
Jeg ringte veterinæren og fikk komme dit ganske snart. Der tok en grundig undersøkelse og blodprøver. Theon ble igjen for de ville ta røntgen og evt. ultrallyd. 
Da veterinæren ringte fikk jeg veldig dårlige nyheter. Det var hjertet som var alt for stort og når jeg kom inn til klinikken fikk jeg se et kjempestort hjerte som hadde presset lungene nedover. Spiserøret var skviset litt sammen og hadde en unaturlig vei gjennom brystkassa. Prognosene var dårlige.
Jeg ville ha han med hjem og han fikk hjertemedisiner og for at det ikke kulle samle seg væske i buken. Han virket innimellom fin på tirsdag, men ble dårligere utover kvelden. Vi lå på stua, men jeg fikk ikke sove, lå og hørte etter han hele tiden. Han pustet tungt og så reiste han seg plutselig og kastet opp og datt rett ned og det var det siste, like etterpå var han død.

DETTE SKULLE JO IKKE SKJE, HAN SKULLE BLI GAMMEL SOM MAMMAEN OG PAPPAEN. 

Hvil i fred den beste gutten jeg noen gang har hatt 


 

I dag har Theon overgått seg selv i frekkhet.
Jeg satt på stua og hørte plutselig at noe skjedde på kjøkkenet. Der sto Theon med nesa i en kjele hvor det var noe saus igjen etter middagen. Uff, tenkte jeg, lot han holde på og tok noen bilder.

16.01.2010

I dag har vi vært på utstilling i Letohallen og Theon ble 2. beste champion med ck og 2. beste hannhund. Bra start for han det. Det var dommer Frank Christiansen som ga han det siste certet og championatet i Nesbyen.
I dag oppførte han seg helt eksemplarisk og takk for det.
 

31. oktober 2009

Theons CACIB fra Kristiansand er nå godkjent av FCI.

Nesbyen 31.07. - 02.08.2009

Nesbyen sto for tur denne helgen. Reiste og håpet på bra resultat, men det gikk over all forventning.
Fredag 31. august 2009:
Susanne Lindberg hadde lovt å hjelpe meg med Theon (han er sønn av hennes Moby), så det var raking og børsting som sto for tur, og Theon har vel aldri sett så bra ut noen gang og det lovte jo bra for neste dag. Jeg lærte at jeg godt kan rake av mer pels enn jeg gjør, spesielt i nakken og fronten. Så jo at han ble mer elegant og at han virkelig har nakke.


Moby og Theon

CHAMPION

Lørdag 1. august 2009: dommer Frank Christiansen.
Theon var først inn i ringen av beardisene med Susanne som handler og han oppførte seg eksemplarisk og fikk CK. Da var det egentlig gjort og jeg gikk inn med gutten i beste hannhundklasse og han ble nr. 3 med CERT og Theon ble dermed
NORSK UTSTILLINGSCHAMPION. Jeg takker Susanne for jobben, hun kan virkelig ferdigstille en hund før hun går inn i ringen og Theon gikk veldig bra, sto nesten med tårer i øynene.
Theons pappa Moby ble BIR.
Kritikken:
M. g. type. Utm. str. og kjønnspreg. Utm. hode og uttrykk. Fin front og kraftig hals. Stabil overlinje. Normalt vinklet. Paral. jevne bevegelser. Har god pelsstruktur.

Theon før utstillingen på søndag

Moby og Theon

Første gang i championklassen

Søndag 2. august 2009: dommer Harry Tast
Theon var også i dag førstemann inn i ringen av beardisene, men da i
CHAMPIONKLASSEN, med meg selv som handler.  Han ble da nr. 3. Det morsomme var at Moby som ble BIR hadde sønner som ble nr. 2 og 3 klassen.
Kritikken:
Trevlig ?eislig hann som ikke er ferdig i kroppen og forbrystet, noe smal skalle, velplasserte skuldre og velansatt hals, kraftig bakstell, beveger seg med lange sted. Fin pels og kondisjon.

"Gutta boys"
Uno, Moby og Theon

Theon på utstilling

Vi var på utstilling i Kristiansand 10. mai 2009 og Theon ble beste hanne og tok sitt første NKK-cert og cacib. Det var en hyggelig utstilling, selv om det ikke var så mange beardiser med.
Det  blåste forferdelig, men det var sol, så det var helt greit.
Det ble tatt bilder og det var koselig at det ble tatt et av Theon i ringen også, har ikke mange av dem. 
 

Dommer var Avi Marshak, Israel. 

Theon er Diesels sønn og ble født 29. desember 2006 som eneste i kullet, så han måtte jeg bare beholde. Har alltid ønsket et avkom etter Diesel og det har jeg fått. En herlig stor gutt, som elsker å være ute i all slags vær og er ikke så nøye med pelsen sin. Skitten og våt er helt greit. Han kan også kose seg i sofaen. 
Theongutten er stilt lite etter valpetiden, men håper at han skal komme for fult i utstillingsringen fra nyttår.
 
Foreldrene hans er INT NORD UCH NORDV_02-06, NV 03-06, KBHV 04, SV-07 Breaksea Norwegian Wood og N DK UCH Certified Mollycoddle

Theon er røntget og resultatet er: HD: A og AA: A

Theon er lykkelig når han er bustete og møkkete.

MOBY

Pappaen (Breaksea Norwegian Wood) ble BIS 2 på NKK Kongsvinger 05.10.08


GRATULERER!!!!!!

Dette er bildet av Moby som er på resultatlisten fra NKK.

26.10.08

Theon tok endelig sitt første cert i dag og ble BIM, Norsk Dalmatiner Klubb, dommer Ulf Bråthen.
Kjempefin kritikk:
Ung tiltalende hannhund. Maskulin. Godt hode, god hals, tilstrk. forbryst. Fin topplinje. Korr. vinkl. bak. Bra pels for alder. Bev. godt fra siden. Anelse høy haleføring. Bev. bra opp og ned. Bra temp. Velvist.

Theons stamtavle

NORDV-02.NV-03.NUCH.DKCH.KBHV-04.INTCH.SUCH.SV-07. Breaksea Norwegian Wood
HD: A AA: Free

GBCH. Moonhill Does It In Style
HD: 7:5

GBCH. Gillaber Tillycorthie
HD: 3:6

GBCH. Moonhill Classy Business
HD: 5:7

GBCH. Breaksea Imagine
HD: 4:7

GBCH. Sammara Soft Touch
HD: 1:5 

GBCH. Breaksea Ebony And Ivory
HD: 17:25

NUCH.DKUCH Certified Mollycoddle
HD: B

NUCH.SUCH. Certified Decoy
HD: Free
 

NORDCH.NORDLCH.SLCH.UWW-94 Potterdale Duty Free
HD: A

NUCH.SUCH.DKCH. Sammara Power Of Puff
HD: A 

NUCH.SUCH. Potterdale Virginia
HD: A

GBCH. Potterdale Conclusion
HD: 4:6

Gillaber Caledonia At Potterdale